Kirkonkylä

Karttulan kirkonkylään valmistui syksyllä 2018 uusi koulukeskus. Kaksikerroksisessa rakennuksessa sijaitsee yhtenäiskoulu, jossa ovat luokat esikoulusta eli nollaluokasta aina yhdeksänteen luokkaan saakka. Suunnittelussa otettiin huomioon uusi oppimisympäristöajattelu. Rakennuksessa on lisäksi päivähoidon yksikkö ja kirjasto sekä kuntalaisia palveleva liikuntasali, kuntosali ja nuorisotila. Varsinaisten aukioloaikojen lisäksi voi kirjastossa asioida omatoimikirjaston puitteissa.

 

Keskustan läheisyydessä on Pörönmäen maastossa kulkeva kuntopolkureitistö. Pörön luonnonsuojelualueen mäellä on uusi näkötorni,  entisen Pöröntornin  paikkeille vuonna 2010 rakennettu itsenäisen Karttulan muistomerkki, rakentamisen mestarinäyte. Sieltä avautuvat maisemat vesistöihin, Virmasvedelle ja Rasvangille. Karttulanlahdelta voi veneillä pitemmällekin. Lahden poukamassa on kaksi venesatamaa ja uimaranta.


Kirkonkylän keskustassa oleva Karttulan tori toimii kesäisin niin kyläläisten kuin kesämökkiläistenkin yhteisenä olohuoneena. Siellä kuullaan päivän tärkeimmät uutiset ja pohdiskellaan maailmanmenoa. Torilla on kahvio ja muuta torimyyntiä sekä eri järjestöjen tapahtumia. Torimyyntiä on myös talvisin muualtakin tulleiden myyjien laittamana.

Yhteystiedot:
Terttu Nenonen
terttu.nenonen@gmail.com